Daklekkage 

 Daklekkage , een vervelend fenomeen en niet altijd even goed te voorkomen. Vaak gebeurt dit natuurlijk wel richting het herfst en winterseizoen, waarbij de tempraturen dalen en daken het toch langzamerhand begeven.

Daklekkage

Een daklekkage komt meestal voor wanneer een dak niet goed onderhouden is en/of door noodweer en stormschades. Daarbij kunnen de gebruikte materialen en niet goed uitgevoerde werkzaamheden ook een grote rol spelen. Wij vertellen je hoe je het beste met daklekkages om kunt gaan!

Daklekkage opsporen

Er zijn verschillende manieren om een dak lekkage op te sporen. De meest voorkomende zijn meestal schimmels, vocht in het plafond of zelfs houtrot in de volledige dakconstructie. Probeer altijd hierbij snel in te grijpen, anders zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Zodra u merkt dat er een dak lekt, zijn er een paar handelingen die u zelf al kunt doen. Dit zorgt preventief de grotere schade te voorkomen en verzekert u schadevergoeding. Vaak kunnen namelijk kosten nog vergoed worden in dit proces. Neem dus zo spoedig mogelijk contact op met uw lokale lekkage specialist om ervoor te zorgen dat de schade niet groter wordt.

Oorzaken van een daklekkage

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een dak lekkage. De meest voorkomende zijn meestal lekkages van aansluitingen en dak details (denk aan hoeken, waterafvoeren (zoals een dakgoot), schoorstenen en/of ontluchtingen). Meestal zie je geen lekkages voortkomen in de baan van het dak zelf. Dit gebeurt alleen als het dak al zelf beschadigd is. Andere bekende oorzaken zijn vaak oude dakbedekkingen, verstopte of versleten dakgoten, slecht onderhouden of beschadigd daklood, losse schoorsteen voegen, wisselende weersomstandigheden en beschadigingen van buitenaf. Vaak lopen platte daken het meeste risico op lekkages, wegens de velen naden. Wisselende weersomstandigheden helpen hier ook niet echt bij mee. Door het uitzetten van de materialen tijdens het warme weer en de krimping tijdens het vriezen, ontstaan er snel kleine scheurtjes waardoor de kans op lekkage steeds groter wordt. Onderhoud en bescherm uw dak dus grondig.

Als u uw daken niet goed onderhoud en zorgvuldig bij houdt is de kans dus groot op lekkages en problemen. Een lekkend dak heeft nogal flink was gevolgen in uw woning en spullen, en daar is niemand blij mee. Water en vocht kunnen namelijk een flinke impact geven en zorgen al snel voor een grote ellende in huis. Het grootste gevaar hierbij is ook waterschade, schimmels en houtrot in uw dakconstructie. Dit kan gevolgen hebben tot een volledig nieuw dak. Daarnaast is vocht in huis en schimmels in uw muur ook niet bepaald iets gezonds om mee te leven. De schimmels kunnen namelijk verschillende allergieën ontwikkelen, huiduitslag of zelfs kortademigheid veroorzaken. Grijp dus snel in!

Oplossingen voor een daklekkage:

Binnen Nami Dakwerken zijn wij gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van daken, daklekkages en dakrenovaties. Wij gaan altijd zorgvuldig en kwalitatief te werk en zorgen ervoor dat elk project grondig bekeken wordt van de situatie tot oorsprong van het probleem. Samen met onze klanten overleggen wij de mogelijkheden binnen het project en de duurzaamste opties die we kunnen bieden. Met onze vakkundige kennis zorgen wij ervoor dat de lekkage op een kwalitatieve manier opgelost wordt en de materialen die we gebruiken langdurig en kwalitatief benut worden.

De reden dat onze klanten voor ons blijven kiezen is voornamelijk door onze jarenlange ervaring, vakkundige kennis en de goede service die we bieden. Ons doel is altijd om efficiënt, effectief en kwalitatief te werk te gaan. We zorgen er namelijk voor dat een project zorgvuldig is afgerond en we bij een tevreden klant weer te duur uit stappen. Onze klanten staat ten allen tijden op nummer 1 en dat willen we ten allen tijden ook zo houden.

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Bekijk ook:

 Heeft u een dakdekker nodig? 

 Gratis advies en offerte , binnen 24 uur reactie

Deze website wordt beschermd via reCAPTCHA van Google (conform hun Privacyverklaring en Algemene Voorwaarden).

Liever bellen of mailen?

Nathan Willems
Eigenaar NAMI Dakwerken

 Dakwerken waar we trots op zijn 

NAMI Dakwerken

Winkelcentrum in Breda

Voor onze opdrachtgever mochten we aan de slag met de gehele dakbedekking van winkelcentrum Heksenwiel in Breda. Hier hebben we de isolatiewaarde voor het gehele winkelcentrum verbeterd door over het bestaande dakbedekkingspakket bij te isoleren. Vervolgens hebben wij een twee-laags bitumen daksysteem aangebracht. Het dak is gerenoveerd, omdat lekkages na meerdere malen niet op te lossen waren.

Dakwerken

Woningcomplex in Breda

We hebben alle platte daken van dit pand aan de Concordiastraat in Breda vernieuwd. We zijn gestart met bij-isoleren met daaroverheen witte dakbedekking. De combinatie van isolatie en witte dakbedekking zorgt ervoor dat in de winter de warmte beter wordt vastgehouden en het in de zomer binnen koel blijft.

Dakwerken

Bedrijfspanden in Breda

Onderhoudswerkzaamheden aan de daken van de bedrijfspanden op het industrieterrein waar ook ons eigen kantoor Nami Dakwerken is gevestigd. Werkzaamheden zijn jaarlijkse inspecties, advies uitbrengen, het schoonmaken van daken en lekkages repareren.

Dakwerken

Woning in Putten

Dakrenovatie, bestaande uit dakbedekking met een nieuwe laag 470k24 dakbedekking rol.

Dakwerken

Bedrijfspand in Etten-Leur

Voor onze opdrachtgever hebben we de bestaande dakbedekking overlaagd met een nieuwe rol, omdat het dak toe was aan vervanging.

Dakwerken

Woningcomplex in Rotterdam

Een nieuwe laag over de bestaande dakbedekking heen geplaatst door middel van een rol 470k24 dakbedekking.

 Onze expertise 

Dit is waar wij goed in zijn

  • Dakrenovatie
  • Nieuwbouw daken
  • Dakonderhoud
  • Kunststof dakbedekking
  • Bitumen dakbedekking

 Klantbeoordelingen 

Nami dakwerken
5.0
Gebaseerd op 51 beoordelingen
powered by Google
Milla MMilla M
09:54 04 Nov 23
Nathan en zijn team leverden uitstekende service en voerden de werkzaamheden op het dak van mijn schuur zowel snel als professioneel uit. Ze leverden fantastisch werk en lieten het dak er als nieuw uitzien. Punctuele, gemakkelijke communicatie en eerlijke offerte.Sterk aanbevelen.
Bart van GestelBart van Gestel
17:59 09 Oct 23
Erg tevreden over NAMI Dakwerken! Goede service, reageert snel, professioneel en dat allemaal tegen een mooi en eerlijk tarief. Kortom een aanrader!
Erik van der SmanErik van der Sman
17:48 06 Oct 23
Het vervangen van het uitbouw platte dak is uitgevoerd in opdracht van Nami, door 2 ZZP-ers.Bij aankomst kregen ze duidelijke instructies over het uit te voeren werk en de aandachtspunten, zoals vooraf besproken.Na verwijdering van de bitumen toplaag, bleek er een isolatieplaat laag en extra bitumen onderlaag onder te zitten. Dit was vooraf niet bekend.Nami (Nathan) heeft toen ter plaatse uitgelegd wat de situatie was (constructie) en dat het mogelijk om deze bestaande onderlaag te laten zitten en daar overheen de nieuwe onderlaag en toplaag te monteren. Anders hadden ook de isolatieplaten (PIR) ook vervangen moeten gaan worden, met bijkomende extra kosten.Ook over het vervangen van het lood heeft Nathan ons goed uitgelegd wat dit ging en/of kon inhouden.Het werk is netjes uitgevoerd door de beide ZZP heren. En er is extra aandacht besteed aan de lokatie waar de mogelijke lekkage heeft gezeten en om de water afvoer (afschot) ook te verbeteren.Paar beschadige stenen zijn keurig herstelt, voor zover dit mogelijk was en daktrim is aangepast aan nieuwe situatie.Ze waren in 2.5 dagen klaar met alles. (Het afvoeren van het oud dakleer hebben wij zelf gedaan.)Kortom, tevreden met het eindresultaat!
Igor ZuikovIgor Zuikov
16:56 27 Sep 23
Goede communicatie en eerlijke offerte. Opdracht uitgevoerd conform planning. Blij met resultaat en kwaliteit.
Marjanne RiemensMarjanne Riemens
16:25 14 Sep 23
Juha OverdulveJuha Overdulve
19:02 11 Sep 23
Bij NAMI dakwerken neemt men de tijd om alles goed uit te leggen voor de klus, reageerd men snel, denkt men in oplossingen en geven goed advies. Vakbekwame en prettige dakdekkers.
Mark van LeeuwenMark van Leeuwen
20:07 23 Jun 23
Geweldige service van Nami dakwerken. Mijn dak op de aanbouw gaf een lekkage. Ze dachten geweldig met ons mee door eerst een noodreparatie uit te voeren en vervolgens snel te vernieuwen. Aanrader.
Ömer ÇiftdamarÖmer Çiftdamar
09:06 22 Apr 22
Het zijn proffesionele mensen dat heb ik echt gemerkt. Ze waren en snel en vakkundig. Bij ons was de complete dak eraf van de 3 dubbele storm van het begin van 2022. Ze hebben heel snel noodvoorzieningen getroffen zodat er niet nog meer schade kon ontstaan. Daarna het complete dak van ons en van de buren perfect opnieuw gelegd, we zijn heel tevreden. De buurman ook want hij heeft ook van Nami dakwerken gebruik gemaakt. Zelfs met de betalingen waren ze heel erg tolerant en geduldig (voor een heel lang periode). De verzekering deed heel moeilijk. We konden die mensen niet op tijd betalen en zelfs hiermee hadden ze heel veel geduld. Dank je wel Nathan.
js_loader

× Whatsapp