Bitumen Dakbedekking 

 Bitumen dakbedekking,  ook wel dakleer of roofing genoemd, is een uitstekend materiaal voor platte daken.

Bitumen Dakbedekking

Het dakbedekkingsmateriaal wordt gemaakt van teer, waarbij de substantie bestaat uit aardolie in combinatie met glasvlies of polyester. Bitumen is dus perfect voor platte daken zoals, aanbouwen, veranda’s, schuren en/of dakkapellen. In principe zou het ook op een licht hellend dak geplaatst kunnen worden, maar dat is bespreekbaar.

Er zijn veel voordelen aan Bitumen en er komen steeds minder nadelen bij. In de afgelopen decennia zijn er namelijk veel verschillende aanpassingen gedaan aan het materiaal. Door de toevoeging van bitumen in de productie, is het materiaal een stuk kwalitatiever geworden, waardoor het een van de beste materialen is op de markt van dakbedekking. Een uiterst voordeel daarvan is dat het nu ook kwalitatief sterker is dan dat het ooit was en het makkelijker tegen temperatuurschommeling kan. Daardoor wordt het nu ook steeds vaker gebruikt en werken wij er graag mee!

Voordelen van Bitumen:

 • Bitumen heeft een lange levensduur en wordt al jarenlang gebruikt. Het materiaal kan minimaal 20 jaar mee.
 • Bitumen is in verschillende kleuren te verkrijgen (o.a. zwart, bruin, rood, wit).
 • Bitumen is makkelijk te renoveren en repareren.
 • Bitumen is ijzersterk, waterdicht en bestendig tegen chemische stoffen.
 • Bitumen is relatief goedkoop vergeleken met andere dakbedekking types voor platte daken.
 • Bitumen is gemakkelijk te combineren met isolatie.
 • Bitumen kan goed tegen UV- en zuurstofbestendigheid.

Nadelen van Bitumen:

 • Bitumen is niet elastisch. Echter wordt het wel zachter bij hitte en hard bij vrieskou.
 • Bitumen heeft een relatief korte levensduur, als dit niet goed wordt onderhouden.

Waar moet u rekening mee houden?

Wat belangrijk is met het gebruik van bitumen is dat u het jaarlijks onderhoud. Algen en mossen vinden het namelijk erg fijn om zich te nestelen op de daken. Door dit netjes te onderhouden zorgt u ervoor dat uw dak zo lang mogelijk in de uiterste conditie blijft. Er mag namelijk absoluut niet te veel water op blijven liggen en de dakbedekking moet relatief netjes bijgehouden worden. Dit voorkomt doorzakking van het dak in het dakbeschot en een korte levensduur.

Levensduur van uw Bitumendakbedekking verhogen?

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van Bitumen te verlengen/verhogen. Dit kan namelijk wanneer goed onderhouden, tot wel 60 jaar bereikt worden. Zoals we al eerder aangaven is jaarlijks onderhoud erg belangrijk! Een goed onderhoud en een regelmatige dak reparatie gaat ervoor zorgen dat uw nog vele jaren van uw dak kunt genieten. Daarbij kunt u het voor uw zelf makkelijker maken om voor een groendak te kiezen. Dit is vaak een wat duurzamere optie, waarbij we een groendak aanbrengen boven op de nieuwe laag bitumen. Een groendak bestaat uit mossen, kruiden, bomen en planten, en wordt vaak ook gesubsidieerd door gemeentes. Het voordeel hieraan is een uitstekend geïsoleerde werking en een goed bescherm dak. Tot slot kunt u er ook voor kiezen om kiezels toe te passen. Dit zorgt voor minder zorgen qua onderhoud en een beschermende invloed van buitenaf waaronder de UV-stralen.

Wat voor soort Bitumen zijn er?

Er zijn twee soorten Bitumen op de markt van dakbedekking. Je hebt bitumen op basis van elastomeren (SBS) en bitumen op basis van plastomeren (APP).

SBS Bitumen

SBS-bitumen is het materiaal waar elastomeer aan toegevoegd is. Dit is een (rubberachtige) stof die de elasticiteit van het materiaal verhoogt. Het voordeel hieraan is dat een hoge hechtkracht beschikt, waardoor elk type ondergrond geschikt is om mee te werken. Daarnaast zorgt de flexibiliteit voor een reguliere dakbedekking die de tempratuurschommeling beter controleert en de onderliggende materialen beschermd. Het nadeel aan SBS-bitumen is dat het minder goed bestendigd is tegen uv-straling, maar dat is op te lossen met een groendak of eventueel grind.

APP Bitumen

APP-bitumen is de kunststof op basis van plastomeren. Dit type bitumen is een stuk beter bestendigd tegen uv-straling en extreme tempraturen vergeleken met SBS-bitumen. APP bitumen wordt vaker gebruikt bij daken die amper kunnen krimpen of uitzetten. Dit komt omdat APP bitumen veel minder elastisch is.

SBS Bitumen of APP Bitumen?

Beiden Bitumen materiaal zijn gelijkwaardig aan kwaliteit. Het maakt dus echter niet uit welke van de twee beter of slechter is. Dit is volledig uw eigen keuze naar mate uw verlangen en wensen binnen uw project. Wij kunnen echter persoonlijk advies geven naar ervaring en u helpen in de keuze die u uiteindelijk maakt.

 Heeft u een dakdekker nodig? 

 Gratis advies en offerte , binnen 24 uur reactie

Deze website wordt beschermd via reCAPTCHA van Google (conform hun Privacyverklaring en Algemene Voorwaarden).

Liever bellen of mailen?

Nathan Willems
Eigenaar NAMI Dakwerken

 Dakwerken waar we trots op zijn 

NAMI Dakwerken

Winkelcentrum in Breda

Voor onze opdrachtgever mochten we aan de slag met de gehele dakbedekking van winkelcentrum Heksenwiel in Breda. Hier hebben we de isolatiewaarde voor het gehele winkelcentrum verbeterd door over het bestaande dakbedekkingspakket bij te isoleren. Vervolgens hebben wij een twee-laags bitumen daksysteem aangebracht. Het dak is gerenoveerd, omdat lekkages na meerdere malen niet op te lossen waren.

Dakwerken

Woningcomplex in Breda

We hebben alle platte daken van dit pand aan de Concordiastraat in Breda vernieuwd. We zijn gestart met bij-isoleren met daaroverheen witte dakbedekking. De combinatie van isolatie en witte dakbedekking zorgt ervoor dat in de winter de warmte beter wordt vastgehouden en het in de zomer binnen koel blijft.

Dakwerken

Bedrijfspanden in Breda

Onderhoudswerkzaamheden aan de daken van de bedrijfspanden op het industrieterrein waar ook ons eigen kantoor Nami Dakwerken is gevestigd. Werkzaamheden zijn jaarlijkse inspecties, advies uitbrengen, het schoonmaken van daken en lekkages repareren.

Dakwerken

Woning in Putten

Dakrenovatie, bestaande uit dakbedekking met een nieuwe laag 470k24 dakbedekking rol.

Dakwerken

Bedrijfspand in Etten-Leur

Voor onze opdrachtgever hebben we de bestaande dakbedekking overlaagd met een nieuwe rol, omdat het dak toe was aan vervanging.

Dakwerken

Woningcomplex in Rotterdam

Een nieuwe laag over de bestaande dakbedekking heen geplaatst door middel van een rol 470k24 dakbedekking.

 Onze expertise 

Dit is waar wij goed in zijn

 • Dakrenovatie
 • Nieuwbouw daken
 • Dakonderhoud
 • Kunststof dakbedekking
 • Bitumen dakbedekking

 Klantbeoordelingen 

Nami dakwerken
5.0
Gebaseerd op 51 beoordelingen
powered by Google
Milla MMilla M
09:54 04 Nov 23
Nathan en zijn team leverden uitstekende service en voerden de werkzaamheden op het dak van mijn schuur zowel snel als professioneel uit. Ze leverden fantastisch werk en lieten het dak er als nieuw uitzien. Punctuele, gemakkelijke communicatie en eerlijke offerte.Sterk aanbevelen.
Bart van GestelBart van Gestel
17:59 09 Oct 23
Erg tevreden over NAMI Dakwerken! Goede service, reageert snel, professioneel en dat allemaal tegen een mooi en eerlijk tarief. Kortom een aanrader!
Erik van der SmanErik van der Sman
17:48 06 Oct 23
Het vervangen van het uitbouw platte dak is uitgevoerd in opdracht van Nami, door 2 ZZP-ers.Bij aankomst kregen ze duidelijke instructies over het uit te voeren werk en de aandachtspunten, zoals vooraf besproken.Na verwijdering van de bitumen toplaag, bleek er een isolatieplaat laag en extra bitumen onderlaag onder te zitten. Dit was vooraf niet bekend.Nami (Nathan) heeft toen ter plaatse uitgelegd wat de situatie was (constructie) en dat het mogelijk om deze bestaande onderlaag te laten zitten en daar overheen de nieuwe onderlaag en toplaag te monteren. Anders hadden ook de isolatieplaten (PIR) ook vervangen moeten gaan worden, met bijkomende extra kosten.Ook over het vervangen van het lood heeft Nathan ons goed uitgelegd wat dit ging en/of kon inhouden.Het werk is netjes uitgevoerd door de beide ZZP heren. En er is extra aandacht besteed aan de lokatie waar de mogelijke lekkage heeft gezeten en om de water afvoer (afschot) ook te verbeteren.Paar beschadige stenen zijn keurig herstelt, voor zover dit mogelijk was en daktrim is aangepast aan nieuwe situatie.Ze waren in 2.5 dagen klaar met alles. (Het afvoeren van het oud dakleer hebben wij zelf gedaan.)Kortom, tevreden met het eindresultaat!
Igor ZuikovIgor Zuikov
16:56 27 Sep 23
Goede communicatie en eerlijke offerte. Opdracht uitgevoerd conform planning. Blij met resultaat en kwaliteit.
Marjanne RiemensMarjanne Riemens
16:25 14 Sep 23
Juha OverdulveJuha Overdulve
19:02 11 Sep 23
Bij NAMI dakwerken neemt men de tijd om alles goed uit te leggen voor de klus, reageerd men snel, denkt men in oplossingen en geven goed advies. Vakbekwame en prettige dakdekkers.
Mark van LeeuwenMark van Leeuwen
20:07 23 Jun 23
Geweldige service van Nami dakwerken. Mijn dak op de aanbouw gaf een lekkage. Ze dachten geweldig met ons mee door eerst een noodreparatie uit te voeren en vervolgens snel te vernieuwen. Aanrader.
Ömer ÇiftdamarÖmer Çiftdamar
09:06 22 Apr 22
Het zijn proffesionele mensen dat heb ik echt gemerkt. Ze waren en snel en vakkundig. Bij ons was de complete dak eraf van de 3 dubbele storm van het begin van 2022. Ze hebben heel snel noodvoorzieningen getroffen zodat er niet nog meer schade kon ontstaan. Daarna het complete dak van ons en van de buren perfect opnieuw gelegd, we zijn heel tevreden. De buurman ook want hij heeft ook van Nami dakwerken gebruik gemaakt. Zelfs met de betalingen waren ze heel erg tolerant en geduldig (voor een heel lang periode). De verzekering deed heel moeilijk. We konden die mensen niet op tijd betalen en zelfs hiermee hadden ze heel veel geduld. Dank je wel Nathan.
js_loader

× Whatsapp